Lena Svensson

Pepparkaks-kladdkaka

Kategori: kost & recept

 
Bakade en pepparkaks-kladdkaka, julstämningen återigen! Och den blev supergod! Frös in halva direkt, så kan vi ta ut den sen när suget efter pepparkaka kommer :) Det enda jag ändrade var att jag minskade sockret till 3 dl, räckte gott och väl. Sen hade jag bara den inne i drygt 20 min, och då blev den inte särslikt kladdig ändå. Så för mig hade 20 min räckt :)
 
4 ½ dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
135 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1/2 tsk kardemumma
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är varmluftsugn). Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Blanda ihop alla ingredienser utan att vispa, gärna det smälta fettet sist. Häll smeten i formen. Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.

Jullängtan!

Kategori: allmänt

Drömmer mig bort på olika sidor med julinspiration :) Det här är från ikea.
 
 

26 oktober

Kategori: allmänt

Och fredag, yeey! :) Vaknade vid halv nio och såg att det snöade ute, så mysigt. Lite senare så ringde dom från tandläkaren och sa att dom hade fått en ledig tid vid kl 11 som jag fick ta. Kändes skönt att jag fick det undanstökat och slapp gå och gruva mig för det, hehe. Så nu är det gjort!
 
Igår var alltså jag och katta till finess och åt och fikade lite gott, alltid lika trevligt :)  Blev ju även lite kik i butiker också och vad shoppingsuget ökar då. Massa fina skor skulle jag kunne tänka mig! Skulle även behöva någon fin höst/vinterjacka, men det får vänta det här året.
 
Har precis beställt en bok som heter Sy till småbarnen. Så nu ska jag sy lite bebiskläder i vinter är det tänkt :) Nej nu ska jag ta mig en mellis av nåt slag och vänta på att Andreas kommer hem :)
 
 

25 oktober

Kategori: allmänt

Städar och donar lite nu på morgonen innan katta kommer hit vid 11 tiden nån gång. Sen ska vi iväg till ljusdal där det blir fika på finess, vi är ju nyfiken att se hur det ser ut där nu :)
 
Är så otroligt träningssugen, men ingenting är roligt nu när kroppen inte riktigt vill. Så jag längtar så tills lillen har kommit i januari :) Då kommer det bli massa barnvagsnpromenader och sen så längtar jag så till mitt älskade gym!

Fina burkar

Kategori: allmänt

Och jag kan fortfarande inte lägga upp några bilder.. Köpte en minneskortläsare på dollar men den fungerade verkligen inte! Så får leta vidare. Det gick för övrigt bra på föräldragruppen igår. Kändes inte som vi fick så mycket vettig information då, men ska träffas tre gånger till så vi får nog veta lite mer bra saker :)
 
Jag är väldigt svag för burkar och hittade några fina på Bagaren och kocken, dom har så mycket fint :) Just dom här kändes juliga och fina ;)
 

22 oktober

Kategori: allmänt

November närmar sig, och det kommer bli en bra månad! Vi kommer få hem barnvagnen, det blir äntligen flytt och en helg blir det sundsvall och ikea som gäller, köpa det som behövs till hemmet, bebisen och och massa fint till jul förstås! :D Jag längtar så otroligt till julen och blev ganska så glad idag när Allt i hemmet kom ner i brevinkastet med just julspecial :) Ska bli så kul att göra julfint i nya huset, har inte köpt så mycket till lägenheten när man inte vet hur det passar i huset sen. Men nu så, nu kan jag börja pynta på riktigt :)
 
Förra tisdagen, snart en vecka sen, fyllde Andreas 23 år :) Så då var jag jag som klev upp först för en gångs skull, så kunde han ligga kvar medans jag gjorde odning frukost till honom som blev varm choklad och saffransbröd :) Men först blev det lite presentöppning i sängen förstås. Och på kvällen kom det lite folk hit och fikade, mysigt.
 
Ikväll ska vi på föräldrakurs, lite pirrigt innan man träffat alla och vet vad vi kommer att göra där. Klockan 17 börjar det det så vi ser väl snart :)
 

5 oktober

Kategori: allmänt

Fredag igen! Skönt, men imorgon börjar min jobbvecka istället, men jobbar bara varannan dag, alltså lördag, måndag, onsdag och fredag, så det blir lungt :) Men ikväll ska vi först till peter och elin och umgås och ha trevligt :)
 
Igår tog jag och mamma en tur till ljusdal. Jag kan gå hur länge som helst på kardemumma, så himla mycket fint! Hade jag varit lite rikare hade jag handlat massa också :) Men en fin burk och lykta fick jag med mig hem, dock från unitis. Dom har ju också massa fina saker. LIte andra småsaker blev det också, som ett nagellack och en bakbok. Sen avslutade vi med fika på finess, chokladboll och jordgubbste :)
 
v. 27 idag och vi längtar :)