Lena Svensson

17 december

Kategori: allmänt

Bara en vecka kvar till julafton, helt galet! Så nu sitter jag och planerar julgodiset som ska bakas i veckan, är dags för det nu :) Är dags att städa lite också, men kanske spar det tills imorgon. Ska även tvätta lite bebiskläder som är från när Andreas var liten. Tycker det är så roligt att veta att han har haft på sig dom, hihi. Ska också ringa mamma och kolla om hon har tid att färga håret på mig, det är dags att göra det brunt nu känner jag :)
 
Igår hade vi besök av Peter och Elin. Så himla kul för det var länge sen vi sågs nu! Måste försöka träffas lite oftare :)
 
 

Lördag den 8:e december

Kategori: allmänt

Sitter på jobbet, slutar om typ 30 minuter. Lite mer fart här idag, så nu har dagen gått fort :) Ska stanna till i järvsö på vägen hem och beställa med lite mat åt mig och andreas.
 
Igår var vi som sagt på julbord, gott och mysigt. Folk brukar kunna sitta hur länge som helst annars tycker jag, men igår kände jag mig nästan stressad med maten. Sen åt folk som små myror, ja kände mig som en riktig tjockis :) Kanske dom inriktade sig mer på att dricka, haha. Och eftesom jag inte kan dricka, inriktade jag mig på maten ;) Så kanske det var! Men jag längtar fortfarande efter julafton och få äta lite god mat igen, jag fick bara mersmak.
 
Nu längtar jag hem till min fina pojkvän och ha en riktig myskväll ihop :)

Saffranskladdkaka

Kategori: kost & recept

Bakade ju en pepparkaks-kladdkaka förut, och har sen dess även testat en saffranskladdkaka! Supergott, älskar saffran :)
 
 
4 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
Ca 4 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 1/2 dl eller 135 g smält margarin eller smör
1 bit bitsocker
1 påse saffran á 0,5 g
 
Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.
 
Jag hade bara 3 dl socker och blandade saffranet med det smälta smöret i stället. Sen behövde min bara vara inne mellan 15-20 min.

Julbord!

Kategori: allmänt

Är så jäkla trött på all snö nu, det räcker! Har precis varit ute och skottat och skakat av granen så den syns igen. Allt måste inte komma på samma gång, känns som en upprepning på förra helgen. Igår var jag och jobbade på outlet, det blev inte mycket jobb gjort. Sålde inte en enda sak! Inte så konstigt, folk stannar hellre hemma än att ge sig ut bland snö och plogbilar, och det hade jag också velat gjort. Det är skitläskigt att köra i sånt här väder!
 
 
Och ikväll är det julbord, som jag har längtat! Och hade tänkt köra ikväll, men vi får se hur vägarna ser ut då. För i så fall får andreas köra, känns som att det är säkrast för alla, haha :)
 
I måndags var ju katta här på besök, det var tänk att bli en lite snabbare visit eftersom hon skulle till sjukgymnasten vid kl 2. Men när vi sitter och fikar och pratar som bäst ringer barnmorskan och undrar om vi kan ändra vår tid till kl 3 samma dag (skulle egentligen ha åkt idag, tur man slapp det i det här vädret). Och Andreas kunde inte följa med, så därför följde katta med mig istället! Haha, så det blev en liten längre dag men det var vi bara glada för.
 
Medans hon var hos sjukgymnasten hittade jag dom här söta tomtarna som sitter i vårat köksfönster nu :)