Lena Svensson

Saffranskladdkaka

Kategori: kost & recept

Bakade ju en pepparkaks-kladdkaka förut, och har sen dess även testat en saffranskladdkaka! Supergott, älskar saffran :)
 
 
4 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
Ca 4 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 1/2 dl eller 135 g smält margarin eller smör
1 bit bitsocker
1 påse saffran á 0,5 g
 
Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.
 
Jag hade bara 3 dl socker och blandade saffranet med det smälta smöret i stället. Sen behövde min bara vara inne mellan 15-20 min.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: