Lena Svensson

Nya byxor

Kategori: träning & hälsa

Nya träningsbyxor fick jag hem i veckan, väldigt fina med det rosa tycker jag. Senar idag ska jag hämta ut ett rosa linne också :) Lite dåligt med mat hemma just nu men tre hårdbrödmackor med skinka och skinkost på och typ 5 msk mjölk (haha) blev det till frukost i alla fall. Och nu ska jag ta en promenad för det var väldigt länge sen!

Upp igen

Kategori: träning & hälsa

Jaa, hade en riktig deppdag igår. Men idag känns allt bra mycket bättre, så jag antar att man måste ha såna dagar ibland. Det gäller att kämpa på när det är tungt! Fick till ett gympass idag med ett riktigt pump och det var så härligt =)

 

Det är bara att fortsätta, någon dag ska jag nå mitt mål!

22 år

Kategori: allmänt

Fyllde 22 år igår och hade en himla bra dag :) Började med att Andreas grattade mig och jag fick något så roligt som en glassmaskin! Han kan min älskling :) Sen var det full fart med förberedelser med tårta till allt folk kom vid 12 tiden. Måste säga att jag blev lite stolt över tårtan! Great day.



Lite seg var jag dock under dagen eftersom det var utgång kvällen innan. Också en väldigt lyckad kväll! Hade inte vart ut sen början av december så det var välbehövligt :)

Working out!

Kategori: träning & hälsa

Precis hemkommen från ett pass på gymmet. Det blev 45 min styrka och 30 min på bandet efter det. Jag har verkligen inte psyket till att köra cardio på gymmet så därför är jag riktigt stolt över dessa 30 min =) Var där även igår och körde 30 min styrka och sen 10 min på crossen.  Måste ju förbränna så mycket jag kan nu eftersom jag fyller år på söndag ;)

Sommarutmaningen, vecka 4

Kategori: träning & hälsa

Ja så här det det ut, inte trodde jag då att det skulle bli godsaker tre dagar i rad inte, haha! Var ute och käkade på Järven med Peter och Elin i fredags så då delade jag och Andreas på en banana split. På lördagen bjöd vi mina föräldrar på middag, och då gjorde vi en paj. En nyttigare variant med sötningsmedel, men ändå. Sen på söndagen delade jag och andreas på en ben & jerrys, jag har ju ont i halsen så jag förtjänade lite glass :) Det bästa av allt är att jag inte har dåligt samvete, för jag vet vad jag gör. Life is good :)

Exclusive Conscious collection

Kategori: allmänt

H&M Exclusive Conscious collection kommer ut den 12 april. Det här är en av klänningarna som finns med i kollektionen, och den vill jag ha i sommar! Så fin, långklänning är absolut något jag kommer att köpa :)


Sommarutmaningen, vecka 3

Kategori: träning & hälsa



Är inne i vecka tre nu, känns bra även om det blev två dagars miss. För nu funkar träningen så jäkla bra så det slår allt! Igår blev det 45 min ben och axlar och 15 min på crosstrinern. Kan inte annat än älska chins och dipps maskinen, den tar verkligen.

God morgon!

Kategori: träning & hälsa

Jag har redan hunnit lägga in en omgång med tvätt och ätit en väldigt god frukost som bestod av keso, kesella, banan, sötade bär och två ägg. När jag hängt tvätten så blir det gymmet! Älskar gymmet just nu :)

 

Men i helgen så föll jag för frestelserna för första gången. Hade lite tjejer över på lördag kvällen och jag hade helt enkelt ingen lust att sitta och vara tör när dom andra mummsade godis. Och jag åt godis så jag nästan sprack, haha. Mitt problem är att jag just inte kan begränsa mig. Kroppen vänjer sig genast med godsakerna så på söndagen blev det en liten skål med glass också.. (mm jag vet) Men nu kan jag hålla mig ett tag igen, i alla fall i två veckor till för då fyller jag år. Och då har jag planerat att göra en chokladtårta =)

Sommarjobb

Kategori: mode & kläder

Jag och jenny var och kollade på skor en snabbis idag. Gav ju ett jättesug!  Igår var jag ju och sökte sommarjobb, så nu är det bara att hålla tummarna :) I want some money, jag hoppas, hoppas, hoppas!

Sommarutmaningen, vecka 2

Kategori: träning & hälsa

8 dagar gjorda, allt känns kanon! Känns faktisk bättre ju längre tid det går, för jag ser ju att jag klarar det  här!

Vårjacka

Kategori: mode & kläder

Är såå sugen på att köpa kläder! Skulle behöva någon bra vårjacka, tycker den här är väldigt fin. Röd är ju snyggt men jag är ju en sån som tänker på vad jag kommer använda mest ;) Men så skulle jag vilja ha en kortare jacka med, och en skinnjacka. Det är så mycket jag vill ha, jag är så frustrerad för jag är en sån fattiglapp!

Så härligt!

Kategori: träning & hälsa

Sitter och är härligt skakig och lycklig efter första gympasset på länge =) Nya maskiner och nymålat och fint. Har nu testat på crosstrainer och chins/dipp maskin, så roligt! Hittade många nya muskler som aldrig blivit använda förut ;)

 

Så nu blir det träna på i 3 månader framåt =)

Gymmet i morgon

Kategori: träning & hälsa

I morgon knatar jag och andreas till gymmet så jag kan förlänga kortet! Dom har ju gjort om och fått lite nya grejer så nu kan jag inte hålla mig längre ;)

Gymsug

Kategori: träning & hälsa

Har varit utan gymkort i en månad nu. Och ikväll kom första riktiga suget efter att gå till gymmet! Jag vet inte hur jag ska göra har ju egentligen inte riktigt råd, men samtidigt så är det ju värt det.. Fick i alla fall med mig Andreas på en promenad imorse, riktigt mysigt! Ska försöka få det till en vana ;)

Recept

Kategori: träning & hälsa



Somliga gottar sig ;) Kakan blev god! Och så har bakat ytterligare idag, äppelmuffins blev det. Även här nyttigt utan smör och socker. Blev super god! Båda kommer från hälsokokboken, bästa köpet :)


Banan & chokladkaka
3 dl dinkelsikt
2 dl fiberhavregryn
3 msk linfrön
2 dl grovhackade mandlar
3/4 dl kakao
2 tsk bikarbonat
2 ägg
1 banan
3/4 dl olja
1 burk kesella
2 msk flytande honung

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg, mosa bananen och blanda ner. Rör ner olja, kesella och honung. (det blev så tjockt så jag rörde ner lite mjölk också) Häll smeten i en bröad form (20 cm) och in i ugnen i 60 minuter.


Äppelmuffins
3 dl dinkesikt
1 msk linfrön
1 dl fiberhavregryn
3 tsk bakpulver
1 dl mandel
1 msk kanel
1½ tsk kardemumma
3 ägg
1 dl flytande honung
½ dl olja
1 äpple

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, linfrön, bakpulver, kardemumma och kanel. Mixa både havregryn och mandel så det nästan blir mjöl. Blanda i det. Vispa äggen, häll i honung och olja. Blanda sen med det torra. Lägg i muffinsformar och tryck sen ner lite rivet äpple i varje form. Grädda i ca 15-20 minuter.

 

Enjoy ;)

Banan & chokladkaka

Kategori: träning & hälsa

Har precis tagit ut den här godingen ur ugnen och väntar på att den ska svalna lite. Det här är också ett nyttigare recept, enda som är mindre bra är väl chokladbitarna, och det är ju inte så mycket. Så ska väl kunna ta en bit :) Tog en härlig långpromenad på 75 minuter tidigare idag, det var ju så himla fint och soligt väder så måste passa på =)

Om kakan blir bra så kommer kanske receptet upp här sen!

Mars

Kategori: träning & hälsa

Helst sjukt att de är mars! Men underbart, för det betyder att varmare tider kommer =) Och jag har nu klarat 2 dagar av mars :)

God morgon!

Kategori: träning & hälsa



Nu ligger frukosten i magen så ska väl försöka plugga lite. Riktigt fint väder idag så ska få till en promenad senare tänkte jag :) Det blev ett kort styrkepass igår, men de tog för vaknade med träningsvärk i rumpan i alla fall :D Kommer nog skriva lite mer om träning och kost nu, har hållt igen lite på den fronten förut. Men eftersom jag kör utmaningen nu så känns det som att mitt liv handlar mest om det ;)

Andreas kommer vara i Rödmyra i helgen och jobba så blir väl en mindre rolig helg. Får se vad jag hittar på!

Sommarutmaning

Kategori: träning & hälsa

Jag har hoppat på Olgas sommarutmaning som börjar idag! Det innebär egentligen bara bra kost och träning, inte ge upp. Så nu blir det kämpa i tre månader, slutar den 1 juni. Det är ju kul när det är så många som hänger på, då kan man gå in där och läsa och bli peppad =) Och jag fortsätter med min lilla kalender och bockar för att dagar jag sköter mig felfritt ;)

 

På träningsfronten är jag inne i en riktig off-period. Enda träningen den här veckan är än så länge en dålig 25 minuters promenad. Men jag försöker att inte ge mig själv för dåligt samvete för det, ibland måste man få ha off-perioder för att sedan kunna komma igen! Det är bara att göra det bästa av det, för kosten går ju att sköta!