Lena Svensson

you can do it better than this

Kategori: allmänt

Nu har jag bytt utseende på bloggen. Var rätt trött på den andra, och jag kände att jag behövde en lite mer somrig känsla!
Tryck på F5 om ni inte ser den :p

Var ute och gick i 50 min förut i alla fall, varvat med jogg. Jag känner mig skapligt duktig. Men det är bevisat att jag är otränad som få. Gjorde typ 10 utfallssteg och nu har jag träningsvärk på baksidan av låren. Det borde vara förbjuden att vara så här pass ur form, haha.

träna

Kategori: allmänt


<lookbook>

Nu ska jag byta om till träningskläder och sen ut och köra intervaller. Det är ju bal och studenten snart!

bra helg

Kategori: allmänt

Igår åkte ju som sagt Lollo och jag till bollnäs och var med sara, och det var verkligen jätteroligt! Vi åkte hem till hennes kompis Linn och chillade lite med tända ljus eftersom det var earth hour då. Mysigt var det! Sen hade vi ingen skjuts till tranan som vi hade planerat. Och vi villa komma in före halv elva eftersom det var gratis. Så det blev till att springa. Haha vad kul det. Sprang och halka runt i snön. Men vi hann precis :D

Sen sov vi över hos sara och åkte hem idag. Lite senare än vi hade tänkt oss, haha. Vi skulle ha åkt med tåget som gick 13.11 men när kl var 12 så kom vi på att vi inte ställt fram klockan så då var det bara 11 min kvar till tåget gick. Vi hann inte, haha. Men det gjorde ingenting för vi följde med sara och hennes föräldrar till det nya varuhuset karlssons och dollar och shoppade lite där. Köpte 140 synålan för 10 kr, de ni!

Det här måste vi göra om :)

Ljusdal i centrum

Kategori: skola & jobb

Nu har jag äntligen fått dit ljusdals-bannern. Efter en sådär 6-7 veckor. Eller det var Erik Larsson som hjälpte mig med det, så tack för det!

Anledningen till att jag har den är för att ljusdal i centrum kontaktade mig och vill att jag skulle marknadsföra Ljusdal med min blogg. Jag tycker det känns som är bra sak att göra, att hjälpa ljusdal att bli större. Om man klickar på bannern så kommer man alltså till ljusdal i centrums hemsida. Där står allt om vad som hänt, händer och kommer att hända i ljusdal.

i need a hero

Kategori:


<I need a hero>

white lace

Kategori:


Vad tror ni om den här som studentklänning? Börjar ju bli stressad när jag inte har någon. Den är ju fin tycker jag, om man tar bort dom smala axelbande. Eller så har man de som halterneck :)

utgång

Kategori: allmänt

Har fixat håret inför kvällen så nu är det bara att börja tagga! Jag och lollo ska iväg till bollnäs och barta  med sara, det ska bli grymt kul :)

Har även kört lite hemma idag och övat på att backa runt hörn, jag är lite av en talang!

yeey

Kategori: allmänt

wohoo magnus vann! :D

Loving you is cherry pie

Kategori: allmänt



Vår/sommar kollektion från dagmar. 100% ekologisk bomull och skitsnyggt.

bara ett år kvar till 20

Kategori: allmänt

Tyckte den här dagen skulle bli så himla skön. Börja skolan med att äta fruksot med klassen för att fira att jag fyllde år och sedan börja klippa tyget till baklänningen! Har ju fått tyget nu och det är superfint tycker jag :) Men sen gick allt inte lika bra som jag hade tänkt. Mitt tyg räckte nämligen inte till. Och jag blev inte förvånad heller. Man kan inte förvänta sig att 3 meter tyg ska räcka till en klänning med 5,5 meters vidd. Men våran lärare påstod att det skulle det absolut göra. Men vem var det som hade rätt? Så idag beställde vi hem 1,2 m till. Jag blir så jävla less, speciellt när det inte var mitt fel. Jag var inte på mitt bästa humör där ett tag, haha.

Men dagen började bra när jag på morgonen väcktes och fick lite presenter. Schampo, balsam, 500 kr till hushållsgrejer och sen en ipod av min kära syster. Så nu sitter jag och lägger in musik.

Sen när jag kom hen så var redan min farmor och farfar redan där. Smart att komma innan jag ens slutat skolan för dagen. Och lite senare än det så kom min mormor och morbror och min moster och hennes karl.  Fick mycket fina saker måste jag säga. En skiva, en film, en ugnsform, pengar, godis och sen en symaskin! Så nu blir det till att sy! Måste skaffa ett litet borde så jag kan ha den nere på mitt rum. Rund och söt var den :)

25 mars

Kategori: allmänt

Idag fyller jag 19 år gott folk :)

24 mars

Kategori: allmänt

Nu har jag faktiskt fått till en hel del. Har skrivit om dragkedjans historia och hittat massa information om klänningens historia så det ska bara skrivas.

Imorgon fyller jag år, vad konstigt det känns. Eller det känns inte alls liksom. Och det är ju det som är konstigt. När jag var liten så börjada jag räkna ner när det var typ 60 dagar kvar. Det var ju så himla kul, att inte kunna sova på kvällen för att man är så förväntansfull och sedan vakna supertidigt på morgongen och låtsas sova när familjen kom in och sjöng. Det var tider det.

Det är även våffeldagen imorgon, det får vi inte glömma. Har ni ätit våffla med smör och ost på? Det är as gött i alla fall, haha. Plus att det är marie bebådelsedag  så då firar mamma och syster namsdag då dom inte har en vanlig dag. Så massa skoj på en en och samma dag!

Det här var föresten mitt 200:ade inlägg, yey!

knappar och dragkedjor

Kategori: allmänt


Måste ta och skriva lite på mitt projektarbete nu. Ska ju var inne om ca två och en halv  vecka! Jag är verkligen inte klar än. Men som alltid så är det ju inte så svårt bara man tar sig tid att skriva. Nu ska söka på om det finns någon historia om knappar och dragkedjor. Det är ju det som är temat på min kollektion.

ida sjöstedt

Kategori:


<spring 09>

with you

Kategori: allmänt

Måndag igen. Veckorna går så snabbt så man hinner knappt blinka. Hade en sjukt bra helg i alla fall. Umgicks som sagt med katta och lollo i fredags och lördagen startade vi med en skotertur och sen blev det en middag på järnvägs (där dom inte lärt sig att steka köttet ordentligt, det var många som fick ont i magen på kvällen/ morgonen). Efter det så bar det av till katta igen.

På söndagen så var jag på maknaden med lollo en sväng. Men mest för att köpa remmar. Det är egentligtn bara därför jag går på marknad, höh. Men det slank även med en chipspåse hem med som vi delade på sen på kvällen!

Känner mig galet stressad över vad jag ska göra efter skolan slutar. Jag kommer inte kunna börja en annan utbildning då jag inte har matte c. Så jag blir väl tvungen att söka något skitjobb. Och här finns det ju knappt det, så får se vad det blir av mig.

flätat

Kategori:



21mars

Kategori: allmänt

Hade en jättetrevligt kväll med katta och lollo igår. Katta var ensam hemma så jag käkade med henne. Världens godaste pastarätt som bara hon kan göra! Sen kom lollo och vi käkade godis och gjrejer, plus kollade lite på hostel. Usch säger jag då.

Nu ska vi ut och åka skoter! Alltid lika roligt. Hoppas det blir lite partaj hos lollo sen :)
Är ju sjukt sugen på att gå ut nu, så nästa helg blir det nog utgång med da girls.

Sen så fyller jag ju 19 på onsdag med, galet :p

awesome

Kategori:


<lookbook>

Snygga skor, snyggt linne, snygg päls. Grymt snygga byxor.
AWESOME

sewing

Kategori:

Har suttit hela kvällen och sytt på min andra kappa, så nu är jag trött :) Det är så himla fint tyg så det måste bara bli bra! Det måste den bli för egenligen har jag inte tid att sy en till kappa, hehe. Hoppas jag blir klar innan våren är över, jag vill ju hinna använda den i alla fall en gång.


Syns ju sjukt dåligt här, men det är jättefint. Brunt, rosa och vitt är färgerna.

what a day

Kategori: allmänt

I morgon ska jag på riskutbildning med körskolan. Dets vill säga en tre timmar lång lektion där man måste lyssna och disskutera. Vill bara ha det överstökat.

För övrigt så tänkte jag åka hem ca en timma tidigare från skolan idag men det slutade med att jag kom hem två timmar senare, haha. När jag hade hoppat på bussen fick jag tag på mamma och då sa hon "hoppa av, vi är redan i ljusdal". För pappa hade tydligen tid hos optikern vid fyra. Det var ju 40 min dit så vi pasade på att handla lite då. Köpte grymt billiga vindruvor så då blev jag faktiskt lycklig.

Sen var vi inne på synoptik i en timma! Det är ju helt sjukt. Men så går det nä man har pappa med sig, han hittar ju alltid någon han ska prata med. 

Så vid klockan 5 åker vi och ska släppa av marie hos tobbe och då går förstås bilden sönder. Kopplingsvajern gick av. Hur ofta händer det på en skala då, haha. Men vi vara tvungen att försöka köra hem ändå, och det är ju förstås inte så lätt när man inte har någon koppling. En gång när vi skulle svänga blev det fel växel så bilen hackade sig fram några meter för att sedan få motorstopp.  Det var en tant som kollade konstigt på oss då, haha.

Och nu har jag kollat på the unborn. Rätt bra var den faktiskt, men trodde den skulle vara läskigare. Det är till en rapport vi ska göra om skräck. Så vi får se hur det går med den.

wake up call

Kategori: allmänt

Nu har jag pluggat skit länge känns det som. Så nu är jag trött på det. Måste säga att jag har verkligen förändrats sen högstadiet. Då pluggade jag som fan och hade riktigt bra betyg, och skämdes över att jag pluggade. Nu har jag blivit lat och skäms över att jag inte pluggar, för det går att konsatera att betygen är inte som förr. 

Skulle gärna vilja ha en fin klänning i stuk som den ovanför här. Passar nog inte i det, men snyggt är det. Och förresten har jag bakat bröd idag, haha. Det gjorde jag jämt förut men så tröttnade jag. Men nu var det jävligt gott igen kan jag meddela :D

summer in the air

Kategori:


Finaldags

Kategori: allmänt

Ikväll är det final för melodifestivalen så många kommer nog sitta bänkade framför tv:n har jag en känsla av. Tror att jag kommer göra det med, blir nog en myskväll med syster. Då ska vi göra en as god smoothie. Jag längtar faktiskt redan nu. Undrar vem som vinner skiten då? Bara det inte blir någon lugn låt. Jag har verkligen ingen favorit i år, finns ingen som jag tycker sticker ut lite extra. Men jag säger i alla fall det, att vem som helst kan vinna förutom ugglas.
Hua sara, jag är väldigt besviken på dig. Trodde jag kände dig ;)

Min föräldrar är ute på en skotertur nu. Så himla synd att lollo inte är hemma för då hade vi lätt åkt med. Det är ju sjukt fint väder, soligt och fint. Hoppas det det kan bli något nästa helg :)

Dreamknit/Sewing

Kategori:

Det här tycker jag låter grymt kul. Något som heter dreamknit/sewing. Det ä ett event för hantverkare, man bokar en plats och sen kommer man helt enkelt dit och börjar sy och sticka eller vad man är intresserad av. Kolla runt på vad alla håller på med och dela med sig av kunskaper och tekniker. Det kommer även vara workshops, seminarier och utställningar för det som är intrssreade. Kul va? :)


spets

Kategori:


Klänningen som jag villa ha tog slut där ett tag verkade det som, men nu finns den igen. Kolla bara!

awesome

Kategori:

Lågtryck uf

Kategori: skola & jobb

Kolla in på vårat uf företags hemsida :) Lågtryck uf

Bra jobbat stina och robin :D

Studentklänning

Kategori:

Jag satt och kollade på klänningar till studenten. Hittade en som jag verkligen villa ha! Det är gjord av Ida Sjöström så den är ju förstås för dyr. Men bara kolla vad galet fin den är.

Nelly.se

internationella kvinnodagen

Kategori: skola & jobb


Idag är det alltså den internationella kvinnodagen och den har ägnats till att samla pengar till forskning kring kvinnohjärtat. Känns väldigt bra måste jag säga.

Idag var den stora modevisnigne vi har kämpat för så otroligt länge, konstigt att det är över nu. Tror det blev väldigt uppskattat i alla fall, och alla företag och modeller verkade nöjda och vi med!  Det var som sagt stressigt och lite panik här och där under dagen. Mest när vi skulle häfta fast tyget som vi skulle vi skulle ha på catwalken och häftstiften tog slut, och vi tog till tejpen i hopp om att folk inte skulle snubbla över skarvarna. För vi hittade ju inte det tyg vi skulle ha haft heller. Ni vet så där varm man blir när man blir nervös eller stressad? Så känndes det för mig gånger trettioelva typ.

Men det blev ju bra till slut. Och modevisninge blev ungefär en timma lång, bra gjort tycker jag!  Och det kommer nog vara med i tidninge någon dag  nu i veckan :)

happy birthday

Kategori: allmänt

Nu är jag hemma efter en lång, stressig, kaosartad men väldigt lyckad dag. Är skapligt trött, så berättar mer sen :)

Är även bjuden på tårta hos lollo ikväll. Hon fyller ju 18 år idag!
Grattis :)

Made by Lena

Kategori:


Kolla mitt snygga kollage som jag gjort :D  Detta är alltså vad min dag har bestått av, sy. Men nu är det typ klart, så nu ska vi mysa med pöpcörn och grejer.

PUSS!

BUSY

Kategori:

Idag har jag försökt att sy klart mina klänningar, det är bara axelbanden kvar på den ena klänninge så det inte är inte mycket mer att göra i alla fall. Men jag känner mig väldigt stressas över att bli klar med allt. Måste även sy in ett par byxor jag ska ha på mig i morgon och ringa och prata med några av företagen. Men det ska nog gå, och i morgon kväll kommer jag att kunna pusta ut. Det jag är mest stressad över är väl egentligen att själva modevisningen ska gå bra. Det är ju jag och Sara som står för den, så vill man att folk ska tycka att den är bra.

 Håller fingrarna att jag ska bli klar med allting i tid ( så jag får koppla av lite i dag) och att det går bra imorgon!

winmeister'

Kategori: allmänt

Nu ska till den här snyggingen och gratta henne!



Otacksamt

Kategori: skola & jobb

Nu är det äntligen helg! Nog för att det är lov, men jag har verkligen haft fullt upp. Igår hade vi provgången för modevisningen och det gick ju inte helt lysnade. Eller det hade kunnat gå bra om alla hade tagit det lungt och lyssnat på oss, men icke. Vi hade gjort ordning en lista på vilka företag som skulle öva. Men det sket sig när alla kommer upp och säger att dom är så stressade och måste gå före. Fa fan! Vi sammlades igår för att vi skulle gå igenom allt rikigt så det ska bli några problem på söndag. Sen säger även vissa att dom kan ju inte komma på genrepet på söndag. Nej vi har ju besämt att vi ska åka skidor då. What? Vem fan bokar upp sig på nåt sånt när dom vet att dom ska gå modevisninge vid halv tre! "Vi hade ingen aning om att vi skulle ha genrep då". Det är väl en ren jäkla självklarhet att man har ett genrep och dessutom fick dom ju veta det igår. Men visst, gör som ni vill. Bara det är okej för företagsägaran att ni inte övar så skiter jag i resten. Ni får ta ansvar för er själva.

material world

Kategori:

the perfect day

Kategori: allmänt



Hade världes bästa dag igår. Förutom att jag för andra dagen i rad väcks av att telefonen ringer så var den perfekt. Åkte iväg runt kl tolv där jag satt i släden med en galen hund. Hon blir ju så lycklig! Vi kom fram till världens utsikt över järvsö backen, som ni ser här. Det var verkligen perfekt väder. Förra skoterturen höll jag ju på att frysa ihjäl (+ att jag hade feber då förstås).  Så som vi hoppade och lekte i snön var det inte svårt att hålla sig varm. Vi gjorde ju även en sjukt snygg snögubbe. För er som undrar är ögonen gjorda av hackad gurka, näsan av rostad lök och munnen av ketchup! haha. Sen åkte vi hem, duschade och gjorde oss lite fina för sen skulle vi hem till lollo och käka nachos. Sune sa att man skulle äta tills man skämdes. Och det gjorde jag allt, höhö. Efter att vi käka klart åkte vi hem till oss och badade tunna. Det var supermysigt kan jag lova, trots dennis som dök och hade sig :)

Let's do it again sometime :)

L&L

Kategori: allmänt


>feeling hot, hot, hot<

skotertur

Kategori: allmänt

Nu ska vi åka på en skotertur :) Sen tror jag vi skulle bli bjuden på nachos hos la svensson/winberg, det låter som en riktigt bra dag tycker jag. 

cherry on top

Kategori:

>mjau<

möte

Kategori: skola & jobb


Var på möte om modevisningen idag. Alltså shit, det är inte ens en vecka kvar nu. Jag komer vara jävligt nervös på söndag har jag en känsla av.  Och sara och jag måste skrapa ihop 40 låtar, haha. Men vi har nog runt 25-30 låtar redan så det ska nog ordna sig. Men de skulle inte skada om nån gav oss några tips? :)

körlektion

Kategori: allmänt

Idag har jag haft min första körlektion! Det gick faktikst bra, inga motorstopp i alla fall, haha. Sen på fredag har jag nästa lektion, en dubbel blir det då.
Skodde ami i lördags, skulle vi egentligen ha gjort på tisdag med så ringde våran hovslagare vid tio och sa att han måste jobba så han villa komma på dagen istället. Nu tycker jag det är skönt som fan att det är gjort med igår jag var inte så glad :) Ami var jättesnäll i alla fall, höll på att somna.



Imorgon ska vi nog åka skoter hör jag det ryktas om, yeey!