Lena Svensson

En månad!

Kategori: träning & hälsa


I made it! Hade aldrig kunnat trott att jag skulle klara det här. Men det gjorde jag och det betyder att jag kan om jag bara vill! Och nu kommer jag att fortsätta, nu åker mars månad upp på kylskåpet och ska bockas av :) Men eftersom jag fyller år så kommer det inte bli fullt lika strikt nu, vore ju lite tråkigt =)

Vår lilla sötnos

Kategori: allmänt

Vet inte vad som hände med vår lilla vildhare igår. Hon var ute med oss i nästan två timmar och sprang runt på oss och slängde omkull sig och vila emellan åt. Hon brukar alltid bli rädd när vi rör oss men inte då :) Gud vad vi skratta åt henne, haha!

Ananaskladdkaka

Kategori: träning & hälsa



Bild från matklubben.se

En sån bakade jag igår, men i nyttigare format. Men jag åt förstås inget själv. Göder min snälla pojkvän i stället =)

 

3 ägg
1 dl kokosflingor
2 små burkar krossad ananas (á 149 g avrunnen frukt)
2 ¼ dl dinkelsikt
3 dl hermasetas sötningsströ
¼ tsk salt
4 tsk vaniljsocker
75 g smör

 

Till formen:
Smör
Kokos

 

Häll upp ananaskrosset i ett durkslag och låt spadet rinna av. Sätt ugnen på 180º (varmluft). Smöra en form med löstagbar kant, ströa med kokos.
Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål, häll på smöret sist. Häll smeten i formen. Grädda i 30-35 minuter.

24 dagar

Kategori: träning & hälsa

24 dagar gjorda, 5 kvar. Och som det känns nu fortsätter jag efter den här månaden för de känns så jäkla bra :) Varför sluta när man är på G?

Hälsokokboken

Kategori: träning & hälsa

Var på bokrean idag och fyndade lite. Hälsokokboken som jag tycker se riktigt bra ut, blir min bibel nu ;) Sen en lite mindre nyttig bok med massa godsaker i.

 

Har varit världens tröttaste idag. Tror jag blev det efter promenaden, det blev inte särskilt mycket plugg och efter middagen har jag legat i soffan och halvsovit. Jobbig känsla men det fick bli en slappisdag helt enkelt. Så är jag nog pigg i morgon =)

Nytt proteinpulver

Kategori: träning & hälsa

Råkade just beställa nytt proteinpulver. Kunde inte låta bli när det var extrapris på det proteinet jag ville ha och mitt tog precis slut imorse! Men det var en 2 kg burk så läre väl räcka lite längre i alla fall =)

 

Blev en pw med Emma tidigare idag så träningen är nog gjord för idag. Blir nog bara plankan senare. Jag har alltid vara sjukt svag i mage/rygg men känner verkligen att de blir bättre! Plankan är sjukt bra, it's a keeper. Såg att de inte var något biggest loser ikväll, var nån gala istället. Tröttsamt!

Tänk om

Kategori: allmänt

När hela ens liv har cirkulerat kring vikten så är ju väldigt svårt att helt plötsligt inte gå efter vikten längre. Men jag inser ju att jag måste tänka om när måtten minskar men vikten står stilla. Om jag endast hade gått efter vågen hade jag nog gett upp för länge sen. Så varför ska jag ledas att något som lurar mig? Nej det är verkligen dags att tänka om, jag vägde mig i fredags och på söndagen ställde jag undan vågen högst upp i garderoben så jag inte når den. Haha :)

 

Jag vill ha ett liv där vikten inte spelar någon roll och hälsosam mat bara är en del av vardagen =) Så länge jag går ner i vikt så kommer jag väga mig mig då och då men när jag har förlorat mina kilon vill jag inte se åt en våg mer. Så vi får se när jag väger mig nästa gång!

Plugg

Kategori: skola & jobb


Ja äntligen har jag fått komma igång med kurserna,
sådär en månad för sent. Men det är riktigt kul att ha något att göra. Kursen jag läser nu har några riktigt dryga punkter men annars är det bara kul! Är ju lite dåligt med träningen nu men jag försöker att få till något pass även om det inte blir det allra bästa. Så ett styrkepass på 20 minuter fick jag till idag :)

Och imorgon åker vi till sjukhuset i Hudiksvall, Andreas ska på sitt årliga besök. Så det blir en tidig morgon trots att han jobbar kväll den här veckan. Men att kliva upp kl 7 är inte så farligt om man tänker på att vi kliver upp 5 i vanliga fall =) Och på hemvägen tänkte vi svänga in på Ljusdal motor och kolla in en skoterjacka.

 

Och datan mår bra igen så ni vet det! Andreas var där med magiska fingrar och fixade den ;) Me so happy!

16 dagar

Kategori: träning & hälsa

16 dagar gjorda, känns grymt!

Trasig data

Kategori: allmänt

I tisdags så bara svartnade min data. Bara sådär, och nu finns de inget liv i den alls. Den är bara 1 ½ år så blev lite förvånad när den har funkat hur bra som helst. Men så valde den att lägga av helt plötsligt. Vad beoende man är av sin data! Jag har ju allt där, så nu känns det jättekonstigt. Måste få in den på lagning så for som möjligt!

Och igår blev bikinin plus ett par shorts beställda, hoppas att de passar nu bara :)

Sommarens bikini

Kategori: mode & kläder

Klev upp kl 5 med Andreas, var ju tänkt att jag skulle ta en pw men har lite känning i halsen (!) plus att det är -10 grader ute så jag håller mig inne. Det blev i stället chokladte och tvmys i soffan.

 

Den här fina bikinin kommer troligtvis beställas i veckan. Det är bara så svårt med storleken. Ska klura lite på det för jag vill verkligen ha den och vill inte riskera att dom tar slut ;)

 

10 dagar

Kategori: träning & hälsa


10 dagar utan onyttigheter är gjorda. Har haft någon dag med sötsug nu men inte värre än att det bara är att stå ut. Är ju bara några dagar kvar till alla hjärtans dag och då blir det troligtvis en semla. Men sen kör jag månaden ut!

Nya gardiner

Kategori: allmänt

Eftersom söta lilla Ines tuggade sönder våra gardiner för några veckor sen, så har vi köpt nya. Riktigt fina är dom, bruna med svaga, breda ränder i :) Köpte likadana fast i ljusbeige som vi kan ha till sommaren. Är väldigt nöjd, får se vad Andreas säger när han kommer hem ikväll =)

5 dagar

Kategori: träning & hälsa

Helgen är snart över och det har gått fruktansvärt bra! Hade aldrig trott att de skulle gå så bra, men nöjd och stolt är jag över mig själv så här länge :)

Februariutmaning

Kategori: träning & hälsa

Igår bestämde jag mig för att köra en utmaning under februari! Och den innebär att jag inte ska äta något "onyttigt" som godis, glass, fika, alkohol. Enda undantaget kommer vara på alla hjärtans dag. Har aldrig kört någon sån här utmaning förut så ska bli spännande. Snart två dagar gjorda!